Nordkapp kulturskole har gjennom flere år utmerket seg ved å sette opp større teaterforestillinger. En del av disse har totalt vært kulturskolens eget arbeid. I tillegg tilbyr kulturskolen instrument- opplæring for barn. 

Musikklivet i Nordkapp, med Honningsvåg Musikkforening og flere skolekorps i spissen, gir tilbud til de fleste. Musikkforeningen er i tillegg landskjent for sin innsats for revylivet på Magerøya. Æren for ”Honningsvågrevyens” suksess, deler de med flere aktive revylag på Magerøya. I 2004 lagde Knut Erik Jensen (Heftig og begeistret) en egen dokumentarfilm om revylivet på Magerøya, en revyaktivitet som har tradisjoner tilbake fra 1929. Om man ønsker å oppleve denne aktiviteten på øya, må man tilbringe romjulen her. Det mest heftige revylivet utspiller seg på ulike scener i romjula.

Nordkapp har også sine egne festivaler. Nordkappfestivalen arrangeres hvert år i midten av juni.  Les mer om Nordkappfestivalen.

Nordkapp Filmfestival arrangeres i løpet av september. Det hører med til historien at Gøril Mauseth er festivalens gudmor. Les mer om Nordkapp Filmfestival.

Se andre kulturtilbud i kommuen