Imponerende drivkraft 
Til tross for sin unge alder, har Gina allerede oppnådd mange av sine livsmål, inkludert å gå på ski alene fra Nordkapp til Jäckvik i Sverige på 60 dager i 2018, og å være den første kvinnen til å gå alene fra den sydligste til det nordligste punktet på Bajkalsjøen i Sibir på 14,5 dager med temperaturer ned til minus 42 grader. Gina har også vandret Norge på langs, en distanse på 2642 km, på 102 dager.

Klar for nye utfordringer og verdensrekord? 
Gina er klar for nye utfordringer og har satt seg som mål å nå nye høyder. Nå planlegger hun en ekspedisjon til Antarktis der hun skal gå 1130 km på ski til Sydpolen. Antarktis er kjent for å være verdens mest forblåste, avsidesliggende og kaldeste kontinent. Gina ønsker å teste seg selv både fysisk og mentalt, og ser frem til den mentale reisen hun vil oppleve mens hun går alene på et kontinent der det ikke er noen stimuli for hjernen. Temperaturene vil ligge mellom -15 °C til -45 °C, med effektive kuldegrader fra vinden kan det bli så kaldt som -70 °C.

Ekspedisjonen vil innebære å gå 3000 høydemeter oppoverbakke til Sydpolen, møte på stormer, ekstrem kulde og å håndtere utstyr som kan gå i stykker underveis. Gina må også passe på å unngå frostskader mens hun presser seg til det ytterste fysisk. Hun vil ha en pulk på ca. 100 kg med utstyr og mat, og for sikkerhetsskyld vil hun ha livesporing og oppdateringer via tale- og tekstmeldinger under turen som sendes via satellitt.

Gina har som mål å sette en ny verdensrekord for kvinner ved å bli den raskeste kvinnen som går til Sydpolen på ski, og hun planlegger å gjøre det helt alene uten støtte. Kun 9 kvinner og 27 menn har gjort dette før. Erfaringer, opplevelser og måloppnåelse er det som motiverer Gina. 

Godkjent for Antarktis-ekspedisjon: Nå trening og finansiering
Reisen til Antarktis er en kompleks og omfattende oppgave som krever grundig planlegging og nøye vurdering av logistikk og sikkerhet. Ekspedisjoner til Antarktis kan kun arrangeres mellom midten av november til midten av januar, og Antarctic Logistics er det eneste selskapet som tar imot slike ekspedisjoner og har ansvar for deltakernes sikkerhet. For å gjennomføre en soloekspedisjon, må man oppfylle flere krav når det gjelder erfaring med vinterturer, navigasjon, førstehjelp og isbre-reiser. Antarctic Logistics vil vurdere disse faktorene før man kan få godkjenning til å delta.

Gina har nå fått godkjenning og er snart klar for sin neste store utfordring. For å klare turen må hun trene hardt både fysisk og mentalt. Hun må også sikre at hun har tilstrekkelig finansiering, ettersom ekspedisjonen vil koste rundt 1 million kroner.

Nordkappregionen Næringshage ser verdien av pågangsmot 
Nordkappregionen Næringshage applauderer Gina for hennes imponerende pågangsmot og tror at alle, inkludert barn, ungdom, næringsliv og det offentlige, kan dra nytte av hennes kunnskap og erfaringer. Gina har allerede holdt et inspirerende foredrag på vårt arrangement «Fisk, olje og jazz», og vi ser frem til å invitere henne igjen til høsten. 

Som en støtte til hennes ekspedisjon bidrar vi med 10.000kr. Hvis du også tror på Ginas drøm og ønsker å bidra til hennes suksess, oppfordrer vi deg til å gi et bidrag og hjelpe henne å inspirere andre til å følge sine egne drømmer.

Ta gjerne kontakt med Gina for å få mer informasjon om hva hun kan tilby deg, og hvordan du kan bidra til hennes prosjekt. Du når henne på

Mail: adventure@ginajohansen.com og 
Telefon: 986 44 585