Kjelvik er et gammelt handelssted og tidligere fiskevær som ligger ved Porsangerfjorden og Nordkapp i Finnmark. Det har en lang historie som strekker seg tilbake til 1400-tallet da bosetningen startet, og har gjennom årene vært et viktig handelssted for fisk fra det rike Barentshavet. I dag er Kjelvik en mulighet for eiendomsutvikling med nærhet til Nordkapp, rike fiskevann, og flotte naturopplevelser.

Beliggenhet og tilgjengelighet 
Kjelvik ligger på 71 grader nord, rett nord for Honningsvåg, ytterst i Porsangerfjorden og med nærhet til Barentshavet. For å komme seg til Kjelvik må man ta båt fra Honningsvåg eller Nordvågen. Alternativt er det oppmerkede stier med startpunkt i Honningsvåg, Nordvågen og Honningsvåg flyplass. En gåtur gir en flott naturopplevelse med Finnmarkspors, Bergveronika og Fjelltimotei, samt mange andre plantearter. Fra toppen kan man nyte panoramautsikt over Porsangerfjorden, naust, egnebuer og et nylig restaurert bryggeanlegg. Turen til Kjelvik i seg selv er en fantastisk opplevelse. På vei ned til Kjelvik kan man se en vakker utsikt omgitt av Porsangerfjorden. Her er det grønne sletter, naust, egnebuer og et nyrestaurert bryggeanlegg. Dette er et syn som man sjelden vil glemme. 

Naturressurser
Kjelvik har et yrende fugleliv, med arter som Alke, Havsule og Havørn. Det er også rikt fiske utenfor eiendommen og i de omkringliggende vannene, inkludert kongekrabbefiske. I tillegg er det muligheter for en rekke aktiviteter som nordlyssafari, kongekrabbesafari, havrafting, fisketurer, scootersafari og ATV-safari.

Historie
Stedet har hatt bosetning helt tilbake til 1400-tallet, og nærheten til rike fiskeområder gjorde det til en attraktiv boplass. Kjelvik var sentral i den utstrakte mottakelsen og salget av fisk fra det rike Barentshavet, og Pomorhandelen blomstret her fra 1800-tallet til 1917. Russiske oppkjøpere med store seilskip reiste langveisfra for å kjøpe og bytte fisk mot korn, og hver gang var det stor festivitas i Kjelvik. På den tiden hadde stedet flere store bryggeanlegg og en befolkning på omtrent 300 mennesker. Kjelvik var også den gang hovedsetet i Kjelvik kommune, som senere ble lagt til Honningsvåg og inkludert i Nordkapp kommune i 1956. Øya Kjelen var også åstedet for en av de siste heksebrenningene i Norge, hvor flere av de rundt 300 dømte ble brent på øya. Den siste heksebrenningen fant sted rundt 1650. Kjelvik var en gang et av de største fiskeværene i Finnmark før det ble brent ned av tyskerne under deres tilbaketrekning fra Nord-Norge under andre verdenskrig.

Eiendomsutvikling
Kjelvik har et stort potensial for eiendomsutvikling basert på rike naturressurser. Med sin nærhet til Nordkapp-platået, som hvert år tiltrekker seg rundt 300 000 besøkende, har Kjelvik mulighet til å ta del av turiststrømmen.

Prisantydning 
Prisforlangende kr 6.995.000,- + omkostninger.

Ønsker du mer informasjon om eiendommen? Ta kontakt med:
Jan Tore Christiansen på telefon 928 85 298 eller mail jantore@avanti.no