Deltakerne fikk høre Arild Røkenes foretelle om VRI, Virkemidler for regional FoU og innovsjon, sitt arbeid. Hvilke prosjekter de kan finansiere og hvilke de har finansiert. Det viktig at vi tenker helt nytt og mange bedrifter er ikke klar over at de driver med innovativ utvikling i sine bedifter, sa Røkenes til forsamlingen.

Ishavskraft hadde sendt Stig Asle Hanssen for å vise og illustrere at det er mye penger å spare på miljøriktige valg innenfor energi.

Tilslutt var det Finn Andersen og Tor Børge Lekang som presenterte Bjørkmanns sitt kreative arbeid. Bjørkmanns har mange fornøyde kunder i Nordkapp og en av dem er HHI. Sammen har vi laget et nytt 3D bykart over Honningsvåg, sa Lekang og viste fram kartet. 

Vi er meget fornøyd, sier Gunn Helen Olsen fra HHI. Vi har foreløpig bare fått trykket opp et kart. Dette kartet skal henge på havnebygget slik at alle Hurtigrutepassasjerer kan orientere seg i byen vår. Vi skal ha en offesiell avduking av kartet 11. november og da er alle velkommen, avslutter hun.